Den daglige drift

…og så er der lige alt det som man ikke tænker på når man opretter virksomhed, men som man alligevel skal tage hånd om, som en del af den daglige drift bare fordi man nu har et selskab og er direktør.

Moms-opgørelse og indberetning
De fleste regnskabssystemer klarer momsopgørelsen nemt, så længe du har indtastet dine køb og salg korrekt.
Du skal bare logge dig ind på Skats hjemmeside og indberette momsen.
Det du skal være opmærksom på, både når du lægger budgetter, og når du skal afregne med SKAT, er at du først må indbetale det skyldige beløb op til 5 dage før indberetnings-fristen. For eksempel er fristen for at indberette for 2. kvartal (1. april til 30. juni) den 1. september. Selvom man indberetter lang tid før, kan man altså ikke betale før den 27. august.

Er du oprettet som arbejdsgiver, så skal du indberette løn til SKAT
Og har du ikke udbetalt løn skal du stadig indberette det som Nulangivelse.
Dit lønsystem vil højst sandsynligt klare indberetningen for dig, så det er typisk kun når du ikke udbetaler løn at du får brug for selv at indberette det.

NemID
Du får 2 NemID til din virksomhed; 1 som anvendes til offentlige instanser og 1 som anvendes til netbank.
Jubii, flere NemID at holde styr på…

Lønsumsindberetning til Dansk Byggeri
Hvis du har tilmeldt din virksomhed til Dansk Byggeri, skal du hvert kvartal indberette lønsummen. Det skal gøres på Dansk Byggeris hjemmeside for at Dansk Byggeri kan beregne dit kontingent.
Hvis du ikke har andre ansatte end dig selv, kan du foretage en nullønsums-indberetning.
Da jeg kontaktede Dansk Byggeri for at spørge lidt ind til indberetningen sagde de at de kunne sætte den til nullønsum som standard og når/hvis vi så skal have medarbejdere, må vi henvende os til dem igen. Det er sgu god service, een indberetning mindre.
Se vejledningen hos Dansk Byggeri her til hvordan du henter de relevante tal fra SKAT.

Indberetning til DA Barsel
Hvis du ikke har andre medarbejdere end dig selv, men din virksomhed betaler ATP, vil du hvert kvartal skulle logge dig på DA Barsels side og nulindberette her også. Du får et brev i kvartalet som minder dig om det.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/startnytfirma.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405