Lav gældsbrev for indskudskapitalen

Når du opretter virksomheden er der typisk brug for flere penge end blot de 50.000 kr. du skal “forære” virksomheden i form af anpartskapitalen.
(Jeg skriver forære fordi når pengene først er placeret i selskabet er det selskabets, og den eneste måde den kan betale pengene tilbage til dig, er ved at du kan få et overskud ud som udbytte efter endt årsregnskab (altså af beskattede midler), eller via en løn (som også beskattes)).

De ekstra penge du lægger i dit selskab kan klassificeres som et lån, som selskabet kan tilbagebetale når der er mulighed for det. Dette kan ske løbende hen over året som en del af driften.

Lånet skal forrentes med min. 4% rente
Da alle selskaber er reguleret af selskabsloven, skal dit lån til selskabet
– dokumenteres og
– forrentes efter en markedsrente, eller minimum 4%. Som renterne er p.t. med en nærmest negativ rente, kan det godt forsvares at forrente lånet med de 4%.

Du skal derfor lave et gældsbrev som du og selskabet (sandsynligvis dig selv på vegne af selskabet) underskriver.

Vi har valgt at lave et anfordringslån, som egentlig bare betyder at det kan indfris når som helst. Du kan selv vælge hvornår der tilskrives renter. For nemheds skyld kan du vælge at gøre det årligt.

Husk at renten som selskabet betaler til dig for det lån du har indskudt, skal oplyses til SKAT, så du skal rette din årsopgørelse til.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/startnytfirma.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405