Sådan kommer du igang med en hjemmeside

Trin 1. Hvad er et godt navn til dit domæne (din hjemmeside-adresse)?
– Sørg for at det er så simpelt som muligt. Det er svært for folk at huske på bindestreger eller skøre måder at stave på.
– æ,ø og å er ikke gode at bruge i adressen. Det har jeg på unoeuro.dk  læst mig til skyldes, at du typisk ville have din hjemmesides adresse (url) i din emailadresse (f.eks. info@startnytfirma.dk), og der er desværre stadig flere email-klienter – som f.eks. hotmail – der ikke kan sende/modtage til adresser der har æ, ø og å. Så hvis du skal have emailadresse tilkoblet dit domæne, skal du helst undgå æ, ø og å.
Den måde du løser det på er at lægge din hjemmeside på en side hvor æ,ø og å er udskiftet med a/ae, o/oe eller a/aa, og sætter endnu et domæne op til den adresse du i virkeligheden ville have, for så at omdirigere til siden.
Jeg ville gerne have valgt murersørensen.dk men endte med kun at få murersørensen.dk til at omdirigere til murersorensen.dk hvor hele sitet så ligger. Det fungerer fint (prøv selv).

Trin 2: Køb domænenavnet og serverplads (hosting).
Når du har valgt dit domænenavn (og sikret dig at der ikke er andre der har valgt det, gå f.eks. ind på dandomain.dk og se om det er ledigt), skal du købe domænenavnet.
Du kan vælge at købe domænenavnet for sig selv, f.eks. via dandomain, men du skal også bruge et sted til at opbevare og gøre dine hjemmeside-filer tilgængelige, altså hosting.
Jeg kan anbefale unoeuro.dk, som er billigt og nemt at navigere rundt i.
Du går blot ind og køber domæner i samme ombæring som du vælger om du skal have et domæne med omdirigering eller et domæne med en egentlig hjemmeside.

Trin 3: Vælg CMS (Content Management System) – eller kod siden selv hvis du kan.
Jeg er meget tilfreds med WordPress. Det er gratis og du har masser af “themes” (temaer = skabelonsamlinger) at vælge imellem.
Jeg vil anbefale at du vælger et theme som mange andre også har valgt, for hvis du så sidder lidt fast i at få siden til at gøre som du vil have, er der større sandsynlighed for at du kan google dig til et svar fra deres support. Der er oftest andre brugere, der har siddet med samme problemstilling tidligere.

Til den her side har jeg brugt temaet “Responsive“. Det kan tilpasses i høj grad og det er desuden optimeret til brug via mobiler og tablets (deraf navnet Responsive). Det er en vigtig faktor for når din side skal kunne findes på Google (Google går nemlig ind og vurderer på mange forskellige faktorer men især hvorvidt din side er responsive er et vigtigt parameter for hvor højt op i søgeresultaterne du kommer).

Trin 4: Installér CMS
Her er det du skal ty til din hosts instruktioner. Unoeuro.com har en “1-click” installation, som gør det let at installere filerne.

Trin 5: Installér Theme
Når du har valgt dit Theme (tema) til siden, kan du nu installere det.

Trin 6: Tilføj indhold på din hjemmeside
Og så er det nu du skal putte al det fyld på din hjemmeside, du synes er relevant for  din virksomhed.
Det er dette trin der tager absolut længst tid og jeg tror aldrig man bliver helt færdig.
min mands murerfirmas hjemmeside har jeg valgt følgende menuer:
Forside
Profil (undermenu: Samarbejdspartnere, Leverandører)
BygGaranti
Arbejdsområder (undermenu: Referencer / Galleri)
Priser (undermenu: håndværkerfradrag)
Og så har jeg lavet en boks som er tilgængelig på alle sider hvor potentielle kunder kan bede om at blive kontaktet.

Indholdsmæssigt er det vigtigt hele tiden at holde sig for øje hvad ens kunder har brug for at vide for at beslutte sig for om de synes din virksomhed fremstår som troværdig, og for at beslutte at de vil kontakte dig/købe noget af dig (afhængigt af din virksomhedstype).

Trin 7: Udforsk mulighederne
Det tager tid at sætte sig ind i et CMS system, og du kan komme til at bruge mange timer på at google løsninger til at konfigurere din hjemmeside.
Hvis du vil have nogle gode tips til WordPress, som kan få dig hurtigere i gang, kan du tilmelde dig en email-service på wordpresstips.dk. Her får du 30 WordPresstips på 30 dage, og de er rigtig brugbare, så jeg kan klart anbefale dem.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/startnytfirma.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405