Pension

pensionsopsparingSom ansat håndværker er du typisk omfattet af den obligatoriske pension via PensionDanmark.
Men den kan du ikke fortsætte med som selvstændig. Derfor må du tilmelde dig en anden pensionskasse.
Dog fik jeg besked på at når indbetalingerne stoppes til PensionDanmark, er man stadig omfattet af forsikringerne som tidligere (dvs. livsforsikring, tabt erhvervsevne, kritisk sygdom og evt. sundhedsforsikring) i de følgende 12 måneder. Herefter kan man vælge at lade forsikringerne fortsætte i 4 år mere, men så trækker PensionDanmark pengene fra den nuværende opsparing.

Jeg undersøgte forskellige pensionskasser; Pension for Selvstændige (som er via Danica Pension) og PFA.
Via Pension for Selvstændige var min. indbetalingerne på 2.000 kr. månedligt. Heraf ville omkring 18.000 kr. årligt gå til forsikringer og hvis man gerne selv ville vælge beløbene på forsikringssummerne (f.eks. at udbetaling af livsforsikring på noget andet end den de har fastsat), ville min. indbetalingen stige til over 4.000 kr.
Til gengæld kunne jeg via PFA pension få en løsning med min. indbetaling på 2.000 kr. men hvor forsikringerne årligt udgjorde ca. 8.000 kr., og det var med beløb jeg selv satte for forsikringssummerne vel at mærke. Så kig dig godt for når du skal vælge pensionsselskab.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/startnytfirma.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405