Stiftelsesdokument og vedtægter

underskriv-dokumentStiftelsesdokumentet og vedtægterne er de to dokumenter du skal bruge når du skal oprette din virksomhed i CVR registret (du skal senere også bruge en ejerbog, men først når du har fået dit cvr-nummer og NemID).

Du kan læse mere om dokumenterne på Virk startvækst – selskabsdokumenter. Her har de lagt skabeloner op til de forskellige virksomhedstypers stiftelses-dokument, vedtægter og ejerbog.

Du kan enten vælge at holde stiftelsesdokument og vedtægter adskilt (det er nok praktisk at have dem separat på din computer derhjemme) men når du skal oprette dit cvr nummer kan du nøjes med at have dem i ét samlet dokument.

Se hvordan jeg har brugt skabelonen fra startvækst til min mands ApS stiftelsesdokument og vedtægter:

Stiftelsesdokument-til-ApS-udfyldt.

Jeg har markeret med gult der hvor du med fordel kan rette til.
Husk at stiftelsesdokumentet tidligst må være underskrevet/dateret 14 dage inden du får din virksomhed registreret i cvr-registret.

Du er nu klar til at registrere din nye virksomhed.

Note: Fravalg af revision i vedtægterne.
Ved samtale med en revisor, har jeg fået at vide at
1. ens virksomhed kommer mere i SKATs søgelys bare fordi man har fravalgt revision, og
2. hvis man alligevel vælger at få en revisor til at forestå årsregnskabet, er det den samme mængde arbejde de skal lave, det er blot revisorpåtegningen der skrives anderledes hvis man vælger at ens årsregnskab skal revideres.
Det er da værd at tage med i overvejelserne. Vi har fravalgt revision, men valgt at have en revisor til at hjælpe os minimum det første år så vi er sikre på at det hele bliver gjort korrekt.

Gem


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/startnytfirma.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405