Hvordan bogføres løn?

Lønnen syntes jeg var lidt af en udfordring, fordi der er en hel del posteringer der skal laves.
Det letteste er at sørge for at lønsystemet automatisk sender de forskellige poster ind i dit regnskabssystem. (Husk at vælge at de skal sendes til den kassekladde der hedder Lønninger hvis du anvender e-conomic).

Der er en oversigt over hvilke konti lønnen skal ind på på regnskabsportal.dk, men som sagt er det netop det dit lønsystem kan klare for dig, når du har sørget for at koble dem sammen.

Jeg troede at det så var klaret det hele men men men, det er det ikke.
Lønnen deles op i den udbetalte løn (netto, altså uden skat), A-skat, AM bidrag, ATP medarbejderbetalt og ATP virksomhed.
Alt dette går ind på separate poster på standardkonti (den klarer dit lønsystem) som hedder “Skyldig A-Skat” eller “Skyldig AM bidrag” og lignende.

Den eneste af disse poster, som står konteret din bankkonto på lønningsdagen er altså den udbetalte løn. (Samt pension, som også trækkes den dato, hvis firmaet indbetaler til pension).

A-Skat og AM bidrag betales først den 10. i måneden (hvis du har sat dit lønsystem op til NETS så overføres det også automatisk, så det skal du ikke tænke på).
ATP afregnes kvartalsvist og en opkrævning kommer senere.

Når pengene trækkes fra banken, skal du manuelt oprette posteringen i dit regnskabssystem som en udbetaling fra banken (altså banken i kredit) og sætte de relevante beløb i debet på kontiene “Skyldig A-Skat”, “Skyldig AM bidrag” osv.
Det skulle efter hvad jeg har læst mig til, gøre det muligt at tjekke hvor meget man på et givent tidspunkt skylder væk, og hvad der er betalt.

Jeg fandt denne udmærkede beskrivelse af bogføring af løn på Regstrupbogholderi.dk. Der kan du læse mere om det.

Når du modtager en opkrævning af ATP en gang i kvartalet, skal dette også bogføres op mod posten Skyldig ATP.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/startnytfirma.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405